Serwetki dyspenserowe – informacje i porady

Ciekawą opcją, która pojawiła się niedawno na rynku artykułów dla lokali gastronomicznych, są serwetki dyspenserowe. Ich stosowanie w restauracjach, barach szybkiej obsługi czy kawiarniach jest coraz bardziej popularne, gdyż właściciele owych lokali doceniają ich liczne zalety i walory. Serwetki umieszczane są w specjalnym dozowniku zatem podczas pierwszego zakupu niezbędne, jest zaopatrzenie się nie tylko w serwetki, ale i specjalny i dedykowany im podajnik. Za każdym następnym razem konieczne jest zamówienie jedynie samych serwetek. Wybór odpowiednich serwetek dyspenserowych może zostać dokonany w oparciu o własne wymagania, oczekiwania i wizje. Serwetki różnią się od siebie wielkością lub składem. Najlepsze warianty to oczywiście te, które stworzone są w stu procentach z celulozy. Takie serwetki dyspenserowe są trwałe, wytrzymałe, chłonne i komfortowe w użytkowaniu. Są one także bardzo wydajne, gdyż papier, z którego są wykonane, wyróżnia się wysoką jakością i doskonałymi właściwościami. Stosowanie serwetek dyspenserowych to rozwiązanie komfortowe i higieniczne. Co ważne takie serwetki dyspenserowe można zastosować praktycznie w każdym lokalu gastronomicznym. Przykładem mogą być restauracje wysokiej klasy lub też sieci fast food czy też bary szybkiej obsługi i puby. Tak naprawdę wszędzie, gdzie pragnie się zadbać o komfort klientów, można bez problemu wdrożyć tego typu serwetki. Rozwiązanie to popularne jest od dawna na rynku skandynawskim, a od niedawna także i w innych krajach – w tym w Polsce.